Ridsportsbutik online

Fick ett förslag av en läsare att lyckasridsport.se var bra. Tycker dom har bra priser på tränsen och helt okej på schabraken men dom har ingenting under flikarna hjälptyglar och pannband. Synd hoppas dom får in nått senare, för här kommer man ju att köpa ifrån :P

Tack för tipset!

Ps, fortsätt kommentera som ni gör nu! =D Ni är ju snart värda ett pris, får se vad jag hittar på ^^hehe

Peter <33

Nyss hemma från provridningen <33 Vilken känsla! Peter som han heter är underbar, lite att jobba med helt klart men har framåt bjudning och är arbetsvillig i dressyren och ÄLSKAR att hoppa! Annars helt cool och underbar i hanteringen, min drömhäst.
Hehe, lite komiskt faktiskt. Han heter Peter, min pappa heter Peter och han dog lixom för lite mer än 2 år sedan, så känns lite konstigt xD
Men... Det finns bara tre boxplatser i stallet, alltså måste Knatte bli såld innan dom måste vara inne på natten, och vågar man chansa att köpa en häst till och kanske stå med två hästar sen? Tror dock inte att det tar så lång tid att få Knatte såld men om han inte skulle det... Visst, Knatte är robust och klarar mycket väder. Han skulle säkert kunna gå ute på lösdrift. Det finns vindskydd som man kan bädda med halm m.m. Men han kommer fortfarande att kosta, två hästar är inte billigt... Mår uselt över detta, desutom kommer det fler och tittar på Peter i morgon...
Kanske ingen av dom vill ha honom och ägarna kanske kan gå med på att jag hämtar honom när Knatte blir såld...
Jag hoppas på det bästa...

Kommer förmodligen film på när jag provred =)

Kram!

Skulle ni vilja ha en frågestund? I sånnfall börja fråga på bara ! Jag lovar att svara så ärligt som möjligt =)!

provrider

Sticker snart och provrider ponny! Taggad! =D
Önska mig lycka till att detta är min drömponny!

Kram!
Ps, jätteroligt med alla kommentarer! =D Blir jätteglad, fortsätt såhär!

Tävling!

Jag är med i www.ryyttare.blogg.se tävling om att bli månades ryttare!

Var med du också!


Hiss!

Vil rekommendera http://www.charlies.nu/. Dom har pannband med färgade stenar för endast 199 kr! =) Ska köpa flera sånna till min nästa häst, som passar till olika ouftits. Dock så är resten av dreas produkter ganska dyra, därimot http://www.hastprodukter.se/ har riktiga goa priser ;), men litet utbud av produkter.

 Länk: http://www.charlies.nu/hast/pannband/?XBLG20443=88bc58eb0d2688f33b9f9f88d2ce5003


Vilka webbutiker är era favoriter?

Kram!


Huva "flughuva"

Har nu sett att huvorna man kan ha på hästarna när man rider heter Flughuva... Hum. När jag hör flughuva tänkte jag på en sån som täcker närstan hela huvudet med ett nät. Sökte lite på internet och såg att många hade huva för att inte insekter och flugor ska sätta sig i öronen på hästen. Eller om hästen är ljudkänslig kan man sätta i bomull i öronen och sen en huva över så bomullen int ramlar ut.

Många använder det bara för syns skull också. Vilket jag tycket är ganska snyggt om man har en matchande outfit.

Som jag fattat det som måste huvornas "öron" vara ganska tunna eftersom man måste ha bomull i om den ska stänga ute ljud, eller har jag fel? Har själv ingen huva till Knatte, för det behövs inte. Smackar ganska mycket med munnen för att han inte ska bli helt skänkeldöv och var rädd att han inte skulle reagera på det om han hade huva, är det så eller inte? Vill gärna veta! =)





Flughuva Titanium från Glengordon 2011

Vad tycker ni, huva eller inte?

Header...

Gör en ny header, men har inga idéer... vill inte heller härma nån annan. Får se om den blir färdig idag eller om jag har kvar den andra, vill ni se hur långt jag kommit?

Har annars ingenting att göra... Tittar igenom massa gamla bilder och skrattar åt dom flesta xD (har ganska konstg humor när det gäller bilder). Är det inte otroligt vad hästar kan göra konstiga ställningar med alla benen xD Haha.
Kanske ska jag gå och titta på film en stund och varva ner :)
Är grymt sugen att köpa ny outfit, eller iallafall börja med en, har kollat på massa ridsportsbutiker online men hittar inte direkt vad jag söker... Förslag på bra butiker online?

Ha det bra... xD


God morgon!

Nyss varit hos Knatte, gett honom mat och kollat vattnet. Kan inte sluta längta tills i eftermiddag då man sticker och provrider ponny =)

Ska snart (om vädret tillåter)rida ut en sväng med Knattis i skogen. Han ska få en slapp vecka nu. Inte bli rider så mycket och så hårt. Han förtjänar en liten vila =) Ska se om jag kan släppa in honom på bete en stund idag också, så han får gå en stund med Livius =)



Kram

Halv 6 i morgon!

Halv 6 i morgon drar man och provrider d ponny i kalmar =) Gud så roligt! Spännande, kanske är det hästen som jag väntat på, eller nån som inte alls passar mig, får se =)

Har inte gjort mycket idag, mest suttit inne och pysslat med ett pannband som jag gjorde för typ 2 år sedan till min shettis, men fick aldrig tillfälle att ge henne det. Det är ganska liten så jag hoppas att det passar. Skulle passa hennes lilla ädla huvud perfekt! =)





Vad tycker ni?

...

Yxnarum i morgon!

Ne, det blir ingen tävling i morgon. Diana fick ett mail från föreningen där det stod att tävlingen hade blivit inställd och flyttad till den 28 augusti pga säkerhetsförhållanden.
Antagligen regnet som har gjort gräsbanan helt lerig.
Tråkigt, var väldigt taggad. Men vilken bra förening som lägger tid till att flytta en hel häst och ponny tävling för säkerheten! =)

I morgon eller på Måndag blir det att provrida denna pållen =) Taggad!


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=506808

Talangfull Ponny. Hästar säljes

Kram!

Lyx VS Budget



Tycker själv att den från Jacson är snyggast, för den har silverfärgade spännen och den från Hööks har mässingsfärgade. Inte lika snyggt tycker jag. Men om man har ett träns med mässingsfärgade spännen är den från Hööks mest passande.
Men det är en stor pris skillnad mellan dom.  Diss till Jacson för att dom är så dyra, Hiss till Hööks för deras priser.

Kram

Hoppträning

Hopptränade i går kväll på ridskolan med min gamla hoppgrupp. Det var kul att hoppträna på riktigt. Dock regnade det ute så vi var i ridhuset. Kul att hoppa igen. Gick bra men Knatte var lite seg i början och började mest spinna med benen i svängarna. Vad då tvungen att jobba ihop honom väldigt mycket, men samtidigt få den där framåtbjudningen. Gick bättre i slutet då vi hoppade en liten bana. Hindrerna var inte så höga, max 1 m. Så Knatte pinnade på riktigt bra =) Lilla söte pojken <33



Kram

Hiss!

Jag hissar detta schabrak! Gud vad bra att ha på vintern när det är mörkt, och man kan använda det normalt också. Jag har hellre detta schabrak, reflex benskydd och en reflex jacka och ett vanligt ländtäcke som är fodrat.
Brukar annars ha ett ländtäcke som är fodrat (ifall hästen är helklippt) och sen ett enkelt reflextäcke över, ganska knöligt faktiskt.



Går att köpa här: http://www.hastprodukter.se/products.asp?catid=16&artnr=65987546

Kram!

Tävling!

Nu en liten tävling! Ni ska gissa vem detta är för häst (inte vad den heter). Den första som gissar rätt svar eller den som är närmst rätt svar. Jag kommer inte godkänna kommentarerna så ni kommer inte kunna titta på vad andra har svarat =P Ni vet heller inte hur många som har gissat, större chans att vinna =)
Och första pris är en länkning till eran blogg och så skriver jag en liten kommentar om din/eran blogg =)

Gissa på nu bara!




Tävlingen avgörs i morgon kväll!
Kram =)


Hiss!

Kollade på ponnyprakt och såg dom här! Så grymt coola! Ska defenitivt köpa en sån till nästa sommar. Fast dom kostar över 300 kr. Nån som vet om dom är av bra kvalité ?

Men så söta!

Flughuva - Leopard

Flughuva - Pussar

Flughuva - Solbrillor

Speciellt den här xD

Kram!


...

Talangfull Ponny. Hästar säljes

Förklarar senare ^^ Gissa?

Kram


Den bästa ute för försäljning

Nu är annonsen ute. Kan inte fatta det...

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=511105


Kommentar från en härlig läsare!

Vicky ♥ på http://vwestin.blogg.se/

Hej, vilken fin blogg!
Hoppas du får en toppen onsdag, kram!

Svar: Tack så otroligt mycket! Värmer så mycket att få sånna kommentarer! =D  Hoppas att du också får en fin onsdag i sommarvärmen! Kram!

Diss

Diss till Hööks när det gäller deras "ponny produkter".  Bara för att sakerna är rosa eller blåa behöver dom ju inte bara användas på ponnyer. Knatte som är ganska stor behöver st full i boots och ville först köpa dom blåa bootsen för dom passar väldigt bra till min tävlingskjorta och ett schbrak jag har. Men självklart finns det ju inte st full.
Det måste dom verkligen ändra på. Tycker många av sakerna är fina och helt okej. Också dåligt att "ponnytränsen" endast finns i svart läder...

Håller ni med?

Bloopers

Hittade en himla skön bild på Fiona. Haha. Kanske inte riktigt en bloopers men men. Dagens bloopers:

 

Ni får självklart maila in era bloopers bilder som jag sen lägger in på bloggen =)
Mail adress: [email protected]
Kommentera också gärna att ni har skickat en bild så jag kan lägga ut den så fort jag kan =)

Bilder


Har börjat välja ut lite bilder till Knattes annons. Här är några, jag har dock inte några bra bilder på honom när jag inte hoppar, bara nr 5. Som är hyfsad.
Vilka tycker ni passar bäst?

1.

2.

3.

4.

5.

Diana och jag ska förmodligen skriva annonsen idag, om vi hinner. Kommer att bli jobbigt att lägga ut honom för försäljning. Han är ju min lilla prins...


Kommentarer

Julia W på http://teamryttarna.blogg.se/

Följa varandra på bloglovin? :D

Svar: Hej! Ja gärna, tycker mycket om att läsa bloggar. Speciellt när jag inte har något att göra =) Skriv era bloggar så kanske jag tittar in och kommenterar nått ^^

// Emma



Carolina på http://asslatjejerna.blogg.se/

Hej! Skulle vara snällt om du gav mig lite tips på vad jag kan skriva om på bloggen! Har just nu lite få idéer själv :/

Svar: Hej Carolina. Ja sånt är svårt. Det har jag själv märkt under denna lilla tiden. Tycker själv också att det inte bara är innehållet i inläggen som gör en blogg intressant att läsa. Header och fina färger gör en blogg mycket bättre. Jag har lovat mig själv att jag ska vara duktig på att byta header med jämna mellanrum, för att få lite förändringar och för att jag tycker det är så kul att pyssla i photoshop =P

Vad är eran hobby förutom ridning? Ta kort och lägg in dom. Fota stallet och gör en lite rundtur med bilder, eller skriva om era andra djur eller föregående hästar ( om ni nu har haft några ).

Tycker själv att det är roligt med bloopers eller failbilder som många skriver. =)

Hoppas du fick lite idéer, och ps. var er själva =)

// Emma



Genor Clover

Igår hade jag en fantastiskt mysig ridtur med Knatte. Vi var ute ganska länge, mer än 2 timmar. Vi red på många stigar, galopperade på långa raksträckor och klättrade uppför sluttningar i skogen. Nästan som i en saga, allt stämde. Jag behövde bara tänka så agerade han under mig.
Tänk att jag, en dag kommer han inte längre vara min bästa vän. Det kan hända snart eller om ett halvår. Jag vill så gärna fortsätta utveckla mig inom hästar och ridning. Med Knatte har jag fått så otroligt mycket erfarenhet, så mycket roliga minnen. Han lärde mig allt, men nu har det tagit stopp. Han har börjat vägra på tävlingarna. Jag bara önskar att jag vet varför. Han har tappat lite av glöden inne på banan. Han är 20 år och tävlat i så många år. Inte konstigt att han nu tycker att andra saker är roligare än att vara inne på banan.
Ni ska se honom i skogen. Det bara lyser om honom. Det är där han är lyckligast.
Kanske kanske kan det gå att ordna så jag kan ha honom kvar, plus att jag har en till ponny. Men hur lycklig kommer han att bli, om jag tränar, tävlar och utvecklas med den andra ponnyn och ha roligt medan Knatte få stå i hagen och kanske inte bli riden alla dagar, eller ompysslad så många gånger som han förtjänar.
Känns endån som att han skulle må bättre att komma till en familj som kan ha honom länge. Där han får all uppmärksamhet, där han får leva resten av hans liv. För denna fantastiska ponny förtjänar det bästa!









I Love You Genor Clover <33


Bloglovin



Nu är även jag med på bloglovin, bara för att jag är så bekväm ^^ Följ mig på bloglovin =)


Finns det några som gör "hot or not" ? Sett en massa andra som gör det, kanske ska prova.

kram =)

R.I.P

Mina ridbyxor är sönder :( Gick sönder nån gång idag, vet inte när eller hur. Haft dom jättelänge, så det kanske är dags för byte :P
Hålet är därimot inte så stort så jag kommer ändån använda dom, när ingen ser =P Dom är iallfall bättre än ett par andra jag har som gylfen jämt åker ner xD Inte kul på en hoppträning direkt...





Är väldigt sugen på att krypa ner i sängen och titta på film. Vet även att det finns en popcorn påse kvar i köket, ne har bestämt mig för att vara lite nyttigare i sommar, men får se hur det blir med det =P

Kram

Tufs, Tjorven och Tufselina

 Tjorven =)





 Tufs =)





 Tufselina =)

Jag vet, skit coola namn ^^ Men nått måste man ju kalla dom =)

Tufs och Tufselina är adopterad av Tjorvens mamma. Tufs och Tuselina hittades på en gård ute i skogen i närheten där jag bor. Ingen mamma kom och hämtade dom på nästan ett dygn och dom två små kattungarna som bara var ca 1-2 dagar gamla började må dåligt.
Som tur så tog Tjorvens mamma imot dom, allt gick bra och dom lever tack vare henne och Tjorven fick en uppväxt med andra kattungar =)
Dom bor på gården där min häst är inhyrd, när dom blir tillräkligt gamla att bli adopterade till en ny familj tar vi hem Tufs och Tufselina och säljer dom =)

Nog om katter xD

Är grymt sugen att läsa bloggar ( av nån anledning ). Vilka bloggar följer ni och vilka tycker ni är bäst? =)

Läser bla dressyrmupparna.se ( men tycker att den blivit en aning dryg ), ponnysanning.blogspot.com, teamryttarna.blogg.se och lite andra =)

Kram


Som ni ser!



Fråga på nu ! Ta chansen och få reda på mer om mitt hemliga lilla liv =P

http://johannagrant.se/

Heej, skrev en kommentar på Johanna Grants blogg i går kväll. Jag frågade om hon kunde skriva lite om Mika på bloggen, hur hon är posetivt och negativt.
Jag har sett Mika på annons och tycker att hon verkar väldigt trevlig och inte stoig eller så. Hoppas att Johanna sett kommentaren och vill ängna lite tid till att skriva lite kort om Mika =) På tal om Johanna Grant tycker jag hennes blogg är väldigt bra och intressant att läsa och Flex, hennes nya storhäst verkar vara en super härlig häst. Hoppas att jag också hittar min drömhäst snart =)

Kram!

Blää...

Vaknade vid halv 6 i dag -.-' och varför? det undrade jag med xD  hade antagligen "råkat" ställa min mobils alarm på 05.30, som jag använde mycket när det är skola. Var trött i går och ställde som en vana det alarmet på "on" =P

Jaja, kunde iallafall somna om och sov tills kvart över 8. Har precis varit i stallet och fodrat Knatte, skulle vara mycket bekvämare om han gick på bete på heltid, men... Knatte går upp i vikt bara han tittar på gräs. Men jag brukar låta honom beta lite utanför stallet efter ridturerna, inte för att han igentligen behöver det =P

Kameran fick iallafall följa med denna lilla tur till stallet, vet nämligen att tre små söta kattungar bor vid stallet.
Två av dom kan man säga att min familj äger, berättar mer om dom senare då bilder kommer upp =)

" Dagens schema"

8.15
Mata Knatte
9.00 Äta frukost
ca 11.00 rida med Diana ( min syster)
ca 13.30 hovslagaren kommer

Dagen lilla schema, än så länge ;)

Nämde i första inlägget att jag har en katt, Fiona som hon heter har ni här:


'
Och hon blir oftast mitt lilla modell offer xD hehe

Vill ni ha en så kallad frågestund? skriv vad ni tycker, ni kan få chansen och veta allt och lite till om mig ^^


// Emma!

Hastnet.se

 Varit ute på endel hemsidor med häst annonser. Men det verkar vara ett dåligt utbud på just dom kraven jag har...
Alltid är det nått som inte stämmer. Antingen är dom för unga, för gamla eller så bor dom för långt bort...

Mina "krav" eller vad man nu ska kalla det.
Ponnyn ska vara:

- Mellan 6-8 år
- En d ponny, helst inte för liten, men inte jätte hög om den är ganska ung (risk att den växer över ponnymåttet)
- En valack, då jag har haft ston innan som har varit ganska stoiga och inte velat hoppa eller ens gå framåt
- Bo hyffsat nära
- Ej tävlat högre än LC i hoppning, då jag vill utbilda den lite själv
- Inte för kraftig häst som ibland kan bli lite tunga och sega
- Den ska ha framåtbjudning

Kanske har jag för höga krav, ganska svart att hitta nån som har allt det där =P Men vill verkligen hitta den perfekta hästen för mig.

Här har vi en som vi har mailat, ej tävlad hoppning men LB dressyr =P
Riktigt söt enligt mig =) Vad tycker ni?

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=506808

Kram Emma =)

Hallo!

Hejsan! Jag heter som det står på headern, Emma ^^ Är född 1996 och bor i småland med min mamma, bror och syster som nu båda har flyttat hemifrån. Jag har just nu en katt och en d ponny. Även ett litet shettis sto som har och är utlånad sen några år tillbaka.
Jag tävlar hoppning på min 20 åriga valack upp till LB, men har nu börjat tänka på att skaffa ny yngre ponny då Knatte, som han kallas börjar tappa glöden inne på banan och förtjänar nu att få bli en skogsmulle!

 
En bild på min och Knatte på Ölandshoppet 2011

Kort sammanfattning om Knattes bakgrund.

Namn: Genor Clover
E) Clover Hill
Född: 1991
Färg: Brun
Mankhöjd: 148 cm

Knatte föddes i Irland 1991. Han är efter den berömda Irländska hingsten Clover Hill som är 172 cm i mankhöjd. Hans mamma dog under förlossningen och han blev adopterad av ett annat sto med föl. Knatte fick bland annat växa upp på en liten ö men en liten flock med andra unghästar.
Han blev tävlad i löshoppning innan han blev inriden. När han var runt 2 år stannade han i växten. Han blev 148 cm när han igentligen skulle bli uppåt lika stor som sin pappa. Man kan kalla honom en dvärg, han har korta ben och stora hovar och huvud. Han har storlek full i boots, grimmor och träns ^^

Det jag vet från hans tid i Irland är att han blev tävlad upp till MSVA i hoppning, tävlade i fälttävlan, dressyr och hunterridning, även löshoppning och vann en höjdhoppnings tävling som slutade på 155 cm högt.
Också att han blev misshandlad, han har vita märken på benen som är efter att dom hade taggtråd i hans benskydd. När han då hoppade slog dom på hans benskydd för att få han att lyfta på benen, därför river han nästan aldrig idag. Han var också skygg om sitt huvud och skenade så fort han såg ett spö.

Han bodde även i Danmark en tid där han kom tvåa i DM (Danska mästerskapen). Men såldes vidare till sverige, till en fantastisk tjej som ängnade 6 år till att vinna hans tillit och hans respekt för människor, därefter när han var 18 år såldes han till mig som läromästare (februari 2010). Nu är han världens snällaste och en underbar vän som älskar livet.

Hoppas ni inte tröttnat av att läsa dessa sega inlägg xD
Ni får såklart fråga vad ni vill om mig och Knatte och lite till :P

Här kommer jag att skriva om framförallt hästar men även om fotografering då jag älskar att fota djur och natur som hobby. Så ni kommer säkert att få stå ut med meningslösa bilder på alla möjliga djur =P
Följ när jag sakta och säkert siktar mot stjärnorna

Kram Emma =)

RSS 2.0