NY BLogg

Som rubriken så har jag gjort en ny blogg med lite finare namn xD Som jag sen kommer att uppdatera på när jag köper ny häst. Kommer nu fixa lite med designen på den, om jag listar ut hur man gör alltså xD. Haha, ha det bra!

Kram Emma!


Stadsfest!

Har varit inne i Kalmar i två dagar nu. Stadsfest och shopping. Men nu är jag hemma igen. Några har ringt om Knatte nu =) En kommer och tittar på honom på tisdag. Får se hur det går.

Hittade två bilder på min och Knatte från Ölandshoppet =)





Duktig pojke! ♥

Har inte så mycket att skriva om just nu när jag ska byta häst. Men när ny ponny kommer in i mitt liv kommer det uppdateras mycket! =) Håll ut!


Usch!

Nån mer än jag som tycker att dom här tränsen är väldigt fula? Jag undrar om dom verkligen är bättre än andra träns, och märker man nån skillnad? Nån som vet? Skulle faktiskt vara intressant och ta på Knatte ett sånt och se om det är blir nån skillnad =)

 

Kram

Ouftit

Här kommer en till Outfit som jag gärna skulle vilja äga ^^



Vad tycker ni?


Dagens Vill ha! (igår)

Dagens Vill ha är


GPA Speed Air.

Dock är dom väldigt dyra, som jag har fattat det (?). Men snygga!

Kram

Outfit

En ouftit som jag satte ihop lite snabbt. Tycker själv att det är mycket snyggt att ha ganska många färger om alla syns ungefär lika mycket =)



Kram!

Ps, det blåser väldigt mycket ute så internet komemr till och från, får se om jag kan skriva mer idag.

Back at home!

Som rubriken lyder, så är jag nu hemma igen! Trött och hungrig efter den roliga kvällen/dagen med kompisarna.
Här hemma har det inte hänt så mycket. Inga intresserade av Knatte och jag börjar längta riktigt ordentligt till att få börja träna med nästa häst. Men det kan ta ett tag innan det händer.
Knatte verkar nöjd med att få gå på bete med Livius =) Rider nog nån dag i skogen. Inte mycket att skriva om, men upptaderar mer under kvällen =) Kommer upp en outfit och Dagens vill ha. Så kicka in lite senare =)

Om ni vill ha det lite lättare att veta när jag har uppdaterat så kan ni lägga till mig på Bloglovin ;)

Kram ♥

Hej då!

Nu sticker jag till en kompis, sen blir det tjejkväll =P Så det blir ingen mer uppdatering i dag, men skriv gärna vad ni vill läsa om så ska jag fixa det =) Öppen för alla sorters förslag! =)

Hej då!



Puss!

Skogsmulle

Nu har jag bestämt mig. Inga mer tävlingar för Knatte och mig. Nu ska han få ha det skönt sista tiden hos mig. Gå på riktigt bete, som han inte har gjort på länge pga tävlingarna. Han ska också bara få skrutta i skogen och ha kul! Det är min prins värd!

Vår tävlingstid är nu slut. Nu är vi enbart bara bästa vänner! Och det känns faktiskt bra.

Klubbtävling 2010


Vår första placering i en klubbtävling, sommaren 2010. LD A:0/A:0, 0-0 fel


Vår första lokala tävling, Nybro våren 2011. LD A:0, 0 fel. LC A:0/A:0, 0-0 fel


Vann vår första klubbhoppning Torsås,våren 2011. LD A0/A:0 0-0 fel


Andra placerad i LC på vårhoppet 2011 Torsås. LD A:0, 0 fel. LC A:0/A:0, 0-0 fel.
 

Ölandshoppet 2011. LC A:0/A:0, 0-0 fel. LB A1/A1, 8 fel


Vår sista lokala tävling Eriksmåla Ponnycup 2011. LC A:0/A:0, 0-0 fel 6 placerad. LB A:0/A:0, ute.


Lite speciella ögonblicki vårat tävlingsliv tillsammans ♥


Outfit

Blå/Vit/röd



Riktigt snygg enligt mig =)

Kram


Hahaha

Det blev bara en bild som blev bra av dom 20 bilder som togs xD haha, herregud... Alla blev typ suddiga och lite utsmetade. Kameran min kunde inte frysa bilderna tillräkligt fort och endån få dom hyffsat ljusa.
Men här är iallafall bilden, han hoppar runt 105 cm =)



Duktig gubbe! Han är ganska lång över ^^

Kram!

Regn regn regn

Ja, som rubriken så regnar de ute. Usch, och jag som var tyngen att cykla till stallet för att ge Knatte mat. Men som tur va lättade det lite =)

Hann eller kunde faktiskt inte blogga i gårkväll för ovädret. Det åskade och blixtrade ganska rejält xD Så vi stängde av allt som gick på ström så vi hade inget internet.
Men innan ovädret bröt ut löshoppade jag och Diana Knatte. Gick jättebra, han var rikigt taggad i början. Haha, men blev lugnare tll slutet då ha hade sprungit och hoppat ganska mycket =) Hindret slutade på 115 cm =) Nöjd!
Kameran följde såklart med =) Och bilderna laddas över just nu, så dom kommer nog snart. Om blogg.se och photoshop vill sammarbeta alltså xD hehe

Kram!

Jag ska också skapa en ny kategori, Ouftits =)

Ny Header!

Som ni ser, ny header =D Ganska nöjd, tyckte den andra var för rörig liksom, håller ni med ? :P Säg vad ni tycker! Tål kritik! :P Hehe. Den är väldigt simpel, men endån ganska snygg =) Har inte sett nån anna som har en sån här header så jag hoppas att jag inte har råkat göra likadant.. Jaja =)

Kram!

Sugen!!

Är grymt sugen på att löshoppa Knatte! Har inte hunnit göra det i år. Dels för att vi har tävlat och hopptränat ganska mycket, så ville inte tjata ut hoppningen genom att löshoppa honom också ;) Men nu är det inga träningar på länge och har just nu ingenting att göra.
Ska fråga Diana om vi inte skulle kunna smyga iväg en stund ^^ Hon är ju ledig idag =)

Här är lite bilder från löshoppningen förra våren =)




Inte så jättebra bilder direkt, hade nästan precis fått min systemkamera och kunde inte riktigt inställningarna :P

Kram!

Dagens Vill ha!

Aachenträns Hunter Claridge House®
479 kr

Hittar ni här.




Fast vill i sånnafall ha ett svart ^^

Kram


Ändrade planer...

Igår mailade Diana dom från gotland som ska titta på Knatte för mer information om när dom kommer. Då svarade dom att dom antagligen inte skulle komma.
Aha, okej. Tack för att ni sa det nu liksom... Som tur så har vi inte andra intresserade som vi har tackat nej till.
Men nu ska annonsen ut en gång till, så får vi hoppas på det bästa.


I Love You ♥

Kram

Med i tävling...





Gå med du också! Länk: http://johannagrant.se/2011/08/07/bloggtavling-2/#comments

Kram

Fototävling

Är med i en fototävling här med denna bilden.



Kram


Ny kategori!

Ny kategori, Dagens vill ha! Kommer lägga in en bild varje dag vad jag vill ha eller trycker är snyggt just den dagen. Kan vara alltifrån djur till små saker =)

Dagens vill ha!




Orange Scapa Schabrak

Hittar ni
här.

Kram Emma ♥

Lyx VS Budget

En lyx VS budget nu då. Denna gången två pannband från hööks.



Dom är nästan lika dana, bara att den översta är mycket dyrare och har Swarovskistenar. Dom kommer också från två olika tillverkare.
Båda pannbanden finns i brunt och svart läder, vilket är bra. Jag har själv det bruna pannbandet längst ner på bilden och det ser mycket finare ut i verkligheten.
                                                           ↓


Det gnistrar på ganska bra enligt mig ^^

Hiss till Claridge House för sitt fina pannband med bra pris!

Håller ni med mig? Vad tycker ni?

Kram Emma ♥

Maxad d-ponny



Titta vilken goding!

Hittade honom på hastnet, http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=514600.
Lät ganska bra, men stod inte så mycket om honom. Men han har nog inte blivit tävlad eller tränad så mycket i hoppning.

Kollar varje dag på hastnet, blocket m.m efter hästar för om Knatte blir såld på torsdag så vill jag ha några att provrida på direkt, så slipper jag börja leta då =)

kram ♥

Nu börjar det likna något!

Statistiken stiger nästan lite varje dag, kul! Och det är många som uppdaterar bloggen per dag. Fortsätt så, men skulle bli ännu bättre om jag visste vad ni ville läsa om! Kommentera förslag så ska jag lova att försöka uppfylla dom =)

Om jag inte har nämt det än så får ni veta det nu. Jag tycker det är väldigt roligt med små tävlingar på bloggar, som man kan vinna länkningar eller annat kul. Om ni har tävlingar på er blogg (eller på nån annans blogg) länka dom till mig! =D

Sticker nu till stallet och ska ge hästarna lite frukost =)

KrAm xD

James Bond...

Sitter med familjen och våra gäster och tittar på James Bond. Den 9 åriga killen insisterade på att vi skulle se den, och självklart blev det så också -.-' Och det är sommarkrysset. Men men får fördröja tiden här inne på datorn, är det nån som har några ouftis förslag, skicka gärna dom till min hotmail eller länka till inläggen ni lägger in outfits på eran blogg =)

Kram♥

Städning-Klart!

Har äntligen städat klart! Är ganska seg på det, speciellt när det är mitt rum som måste städas xD Annars flyter det på ganske bra, disken och dammsugningen i hallen, köket och vardagsrummet. Hann till och med att gå en sväng till stallet och pussade lite på Knatte ♥

Kollade igenom lite gammla album på datorn, mest bilder från mobilen och hittade den här ↓, coola Knatte med sina nya lysande linser xD Haha, sötisen!



Kram

Equi-ping video

Kommer ni ihåg Equi-ping? Uppbindnings "ringarna" som löses ut ifall hästen får panik och drar mycket i grimmskaftet när den står uppbunden. Var nyfiken om dom vekligen funkade så sökte lite och hittade denna video, ser ut att funka.




Kram ♦

Äntligen!

Usch vad blogg.se är segt i dag! Tog hela morgonen att ladda upp ca 20 bilder, är det så för er också? ( kan också ha att göra med min allmänt sega dator ^^ hehe )
Men nu är dom uppe! Vad tycker ni? Väldigt nöjd själv. Ska välja ut några som jag ska skicka efter sen och sätta upp i mitt rum. Ett minne för livet.

Vad händer idag då... Inte mycket. Har tyvärr sovit bort halva dagen xD Och kl 4 kommer gäster, och jag måste vara med xd. Så ingen ridning idag inte, men ska försöka hinna att springa bort till stallet och sköta om honom lite iallafall.
Ska fråga Diana om vi kan löshoppa knatte nån dag också, innan torsdag. Vi ska också kanske fotograferas igen ute i skogen, fast någon annanstans. Då ska vi ha med en liten hink med havre som man kan rassla med för att få Knattes uppmärksamhet som han för det mesta ängnade åt gräset igår xD

ett exempel:
 Bjuder på den xD

Har ca 100 sånnadär bilder xD

Ha det bra så länge! Och glöm inte frågesporten! Ingen som har svarat än!


Fotograferingen

Här kommer resten av bilderna på Knatte och mig =)

 


Fina gubben <33













































Älskade vän <33 Det kommer att bli svårt att släppa taget om dig, har flera gånger varit nära på att ta bort annonsen, men ångrat mig. Vi måste vara starka, för att kunna klara av det här. Jag har gjort det förut, men detta är annorlunda. Du har format mig till den jag är idag, och jag är tacksam för det. Det kommer alltid att finnas en stor plats åt dig i mitt hjärta!
Tack för allt!


Frågesport!

En liten tävling nu då! En frågesport. Jag skriver lite frågor och tre olika svarsalternativ, 1 av dom är rätt.

Den/dom som har flest, eller alla rätt vinner tre länkningar till sin blogg. Den/dom som har nästflest rätt vinner två länkningar till sin blogg.
För att svar behöver du bara kommentera tex 1. a, 2. c osv. Glöm inte att skriva namn och bloggadressen till din blogg =)

Tävlingen avslutas i övermorgon (Söndag). Om ni undrar något, fråga på bara =)


1. Hur gammal var jag när fick jag min första ponny?
   A) 6 år  B) 8 år  C) 11 år

2. Vad hette min första ponny?
   A) Bella  B) Sigge  C) Dunderklumpen

3. När är jag född?
   A) 1994  B) 1997  C) 1996

4. Hur många katter har min familj haft som högst på samma gång?
   A) 2 st  B) 8 st  C) 12 st

5. Hur högt har jag hoppat bana med Knatte på träning?
   A) 110 cm  B) 30 cm  C) 120 cm

6. Har jag och min familj bott på en gård?
   A) Nej  B) Ja  C) Ni gör det nu

7. Vilken färg har min riktiga hårfärg?
   A) Blond  B) Mörkblond  C) Brunett


Lycka till!


Bildlänkar

Har sett att endel har bildlänkar på sina bloggar, undrar hur man sätter in sånna. Eller är det bara vissa bloggar som kan ha det? Nån som vet?
Ser mycket roligare ut med mindre bilder än bara textlänkar och det syns mycket bättre.

Vad tycker ni om bildlänkar? Hiss eller diss?

Hiss från mig!

Smakprov

Lite smakprov på dagens fotning, riktigt nöjd faktiskt! =)





Kram ♥

Lycka <33

Är så lycklig att Knatte är min, bara min! Han är lycka i mina ögon ♥
Tänk om han åker nästa vecka... Då kanske jag aldrig mer får se min älskade prins...

Denna veckan som vi kanske bara har kvar ska vi ha roligt! Ska fråga Diana om hon kan fota mig och Knatte nån dag, inte ridbilder. Vill också löshoppa honom, som jag inte har hunnit göra i år än.

Ska bara fundera ut en plats för fotograferingen. Gärna en äng med fint landskap omkring, men man kan ju inte direkt bara gå ut och ta första bästa åker med blommor xD Haha, ne. Får höra med Diana ifall hon har några förslag. Vill helst inte ta fotona i hagen eller utanför stallet så får se vad man hittar på ^^

Hoppas att vi kan göra nått av det idag, men Diana jobbar kväll så måste skynda oss i sånnafall ^^

Kram ♥

Ps, glöm inte finn 5 fel!

Läsvärt!

http://stylegeeks.blogg.se/2011/august/bett.html#comment

Det är som om det hade kommit rakt ur min egna mun! Bryr er inte om allas åsikter ibland! Gör det som fungerar bäst för dig och just din häst!

Kram ♥

Hej hopp!

Precis kommit hem! Blev en liiiten längre dag än väntat, men haft jättekul! Varit inne på stan med min bror och mamma. Bland annat på Ikea och storhandlat. Har inte köpt nånting, tror jag sparar lite pengar till min kommande häst ^^ Hehe.
Har ätit middag i min brors lilla lägehet och nu hem... Hann tyvärr inte rida =( men i morgon!

Idag är det en vecka tills det kommer en familj som ska titta på Knatte, och kanske ta med honom... Kommer isånnafall att bli en känslosam dag... Önskar att jag kunde ha honom kvar..

Slut på tråkigheter, har börjat att sno ihop en outfit på photoshop, men har lite problem xD Förslag? Skicka gärna era outfits till min hotmail på headern ↑. Så visar jag upp dom här, och länkar såklart  =)


I will always love you ♥


Kram!

Torsdag

Hej hej! Sov länge idag efter att ha kommit hem sent i går från Diana, tittade på skräckfilm :P
Idag blir det in till stan och kolla lite, kanske nått får följa med mig hem ^^ Och sen ska jag nog rida ikväll. Saknat att skrutta omkring med Knatte <33

Skriver mer i eftermiddag, ha det bäst och kommentera flitigt! Glöm inte finn 5 fel !

Kram Emma ♥

Finn 5 fel!

Då kör vi ett Finn fem fel igen! Lättare denna gången. Har arbetat länge med denna bilden så gissa på nu!

Den som hittar flest fel eller alla 5 fel först vinner en länkning och en överraskning!

Oredigerad



Ha kul!


Vinnaren!

Vinnaren på Finn 5 fel är http://ricos.blogg.se/, Grattis!

Här kommer svaren. ( Ps, tycker ni det var för svårt? kommer göra det enklare nästa gång ^^ )



Orginal


Kram ♥


Gulligt!

Snäll häst ^^ Gulligt!

 

Kram!

Martingal

Såg på hööks att man kunde köpa en martingal med platta löst. Annars brukar man ju få köpa hela förbygeln också.
Men det finns inte att köpa en lös vanlig martingaldel som man kan sätta på förbygeln.
Tänk ifall martingaldelen går sönder. Då måste man ju köpa en hel förbygel för minst 350 kr. Det tycker jag dom ska ändra. In med martingaldelar i butikerna ^^



Eller vad tycker ni?
Använder ni martingal, varför i sånnafall?

Kram!


3/7

Redan gått tre dagar i augusti... Nu måste man verkligen ta vara på tiden som är kvar av sommarlovet. Ser ut att bli en lika fin dag som igår, härligt!
Det ska komma en familj och titta på Knatte nästa vecka. Hoppas att dom tycker om honom och Knatte dom. Då får han antagligen åka båt till Gotland! =D

Här kommer lite bilder







Kram =)


Fotografering

Jag har inte nämt så mycket att jag är väldigt intresserad i fotografering. Har en Canon 1000D och två objektiv, 18-55mm och 75-300mm.
Nöjd med mina objektiv men skulle gärna vilja köpa nytt kamerahus. Fast i sånnafall en rejäl uppbytning, Canon 30D skulle i sånnafall bli min ♥ hihi. Men då blir det att spara rejält xD

Tycker det är roligast att fota hästar, mest i rörelse. Men även andra djur och annat som kommer i min väg ^^ Brukar fota på tävlingarna jag är på för skojs skull. Säljer ej men får se i framtiden ^^
Tänkte ge er några smakprov men min dator vill inte sammarbeta längre xD Kan inte ladda upp några bilder så gör det i morgon =)

Sov gött!



Duktiga Emma!

Varit ute och joggat med mamma nu, stolt! Hehe, bara skojar. Men har bestämt att jag ska försöka jogga ca varannan dag tills skolan börjar.
Knatte var ledig idag, ska rida honom i morgon och sedan ca varannandag där med =) Han ska få lite sommarlov, det förtjänar han =)

Bara en som har hittat några fel på finn 5 fel. Har jag gjort det för svårt tycker ni? Säg vad ni tycker så ska jag bättra mig =P

Kram!

Hallå!

Inga som har hittat felen på bilderna? Eller inte hittat alla? Ändrar reglerna. Den som hittar flest fel vinner en länkning ( det finns 5 fel på bilden ). =)


Finn 5 fel!

Börjat med   Finn 5 fel!
Tänk på att det är första gången jag någonsin redigerat en bild såhär xD
Den första som hittar alla fel och har rätt vinner en länkning! Have fun!

Oredigerad:


Hiss/Diss

Huvor




Hiss eller Diss?




Har ni sett dom här innan?



Det är uppbindningsringar, som lossnar ifall hästen får panik.

Läs mer om det här: http://www.ridsportonline.se/product_info.php?products_id=1017&osCsid=cb3b4dcf8f69a8d9d9b753fb51a81b00

Tycker själv det är en väldigt smart grej. Kom ihåg att man brukade ha blåa balsnören att knyta i när man hade mindre ponny. Men när dom blev större och starkare gick balsnörerna sönder så lätt.
Nu så knyter jag alltid en säkerhetsknut när jag binder upp hästar. Så man enkelt kan dra i ena änden så går knuten upp =)  Men detta kanske skulle vara nått att inskaffa, dom är ju ju inte direkt så dyra ;)

Kram 

2/8

Ja, då börjar sommarlovet gå mot sitt slut... Börjar skolan om ca 20 dagar. Ska bli kul att komma igång med rutinerna igen, men endån. Sommarlov! xD Två veckor till, ja tack!

Idag blir det att rida en sväng tror jag. För i eftermiddag kommer min bror David till oss på middag =) Kul!

Vad ska ni hitta på idag då? Hos mig är det soligt och varmt! Hur är vädret hos er?
Men vad jag har börjat snacka om väder, haha xD
Funderar på att sätta mig ute och teckna lite. Har ingenting bättre för mig ^^

Kram!


Knattis <33

Söötis!



Sov gött!


Tävling!

Är med i en uttlottning hos ricos.blogg.se, länk: http://ricos.blogg.se/2011/august/utlottning.html



Kram!

Varmt!

Gud var varmt det är nu!  Har just klippt gräsmattan, så det kanske är därför jag är så varm ^^ hehe.
Nu ska jag duscha lite snabbt och sen iväg till stallet och rida. Får ta det ganska lungt för värmen, men tror Knatte kommer att vara glad att få komma ut lite =)

Kommer ni ihåg pannbandet jag visade er för ett tag sen? Det flätade rosa/vita?  Har nämligen gjort de ännu sötare ^^ Vill ni se?

Bara längtar tills jag kan göra massa sånna pannband som matchar outfits till min nästa häst =)

Kram! Bilder kommer senare!

Lyx VS Budget





Inte så stor prisskillnad men jag skulle hellre lägga till 400 kr och köpa dom från Hööks. Tycker dom är mycket snyggare.
Dom har inte bruna och tyg inslag och har en knapp nere vid dragkedjan också. Tycker också att dom från Hööks ser lite mjukare ut. Men annars är dom nästan exakt lika dana ;)

Vilka skulle ni föredra?

Kram!

Härligt!

Äntligen tittar solen fram på riktigt! Sitter just nu ute med datorn i knät samtidigt som kissen kelar med mina fötter, haha.
Diana och jag ska rida när hon slutar jobbet vid två. Då blir det ut i skogen och blandannat kolla våran beteshage i skogen. Hoppas det har växt nått i den så man kan ta upp dom där igen.
I morse funderade jag på att gå ut och jogga lite idag, men... det blir i sånnafall i kväll när det blivit svalare ;)

Ska nog fota Fiona lite nu innan jag går in och lagar lite mat. Får se vad man hittar på =)
Svarar på era frågor i kväll eller i morgon så fråga på nu! =)

Kram!

Knatte

Två har hört av sin på Knatte nu. En nära och en från gotland :P Hoppas dom kan komma och provrida snart =)
Och att det funkar, kommer inte att sälja Knatte till ve som helst ;)

Nu ska jag snabbt äta något och sen sticka till stallet och fodra Knatte. Idag ska vi ut på en skön lugn runda i skogen =) Efterlängtat!

Kram

Kommentera vad ni vill läsa om på bloggen!

RSS 2.0